Saturday, 16 November 2013

Taklimat Sarana Ibu bapa, Sarana Sekolah 2014 Dan Taklimat Ibu bapa Pra Sekolah

Pihak SKAG telah mengadakan satu taklimat sarana ibu bapa yang bertempat di dewan besar SKAG. Taklimat ini adalah bertunuan untuk memberi pendedahan dan pencerahan kepada ibu bapa yang hadir mengenai program sarana ibu bapa yang telah diwujudkan oleh pihak kementerian dimana program sarana ibu bapa dan sarana sekolah merupakan satu program dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 - 2025 yang dgerakkan untuk memastikan Falsafah Pendidikan Negara - Melahirkan individu yang holistik dapat dijayakan dengan efektif. Ucapan terima kasih kepada semua ibu bapa yang telah hadir dan memberi kerjasama dan sokongan kepada pihak SKAG.

Di samping itu, pada hari yang sama, satu sesi taklimat diberikan kepada ibu bapa murid prasekolah SKAG 2014. Taklimat  ini juga adalah untk memberi pendedahan dan pencerahan kepada ibu bapa murid prasekolah yang akan menghadiri sesi persekolahan untuk tahun 2014.

Ucapan oleh Guru Besar SKAG,En Zulhisham Bin Nasir. Turut hadir YDP PIBG En Radzuan, NYDP En Zaid dan juga Pn Azimah selaku wakil sarana sekolah SKAG.
Ibubapa yang hadir ke taklimat.No comments:

Post a Comment